joi, 7 iulie 2011

Munchen sau cum am ratat întâlnirea cu Dave Gahan!







Povestea cãlãtoriei la Munchen se învârte, din nou, în jurul lui Andrei.
Agentia mea a avut anul trecut un proiect important în cadrul unei campanii internationale; povestea e deja perimatã, am câštigat unul dintre cele douã premii internationale, iar eu, mai mult, am fost la Munchen.
Jumãtate din planetã stie cã mie îmi place Depeche Mode si bineînteles, de pasiunea mea pentru Dave Gahan. Acum si cealaltã jumãtate va sti!
Am avut norocul, datoritã clientului meu  sã ajung în Germania si mai ales în Munchen.
Personal, nu-mi place germana, nu-mi plac nici nemtii(unii dintre ei) - idei preconcepute, bineînteles, din partea ignorantã a personalitãtii mele.
Germania nu am vãzut-o în intregime, dar Munchen-ul toamna e unul dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vãzut.
In aceeasi perioada se intimpla MTV EMA Munchen 2007, daaaaa si acolo prezenta Dave Gahan.
Orasul l-am vizitat cãutându-l pe Dave, care din fericire (sau nu), stãtea în hotelul de vis-a vis, Arabella Sheraton, varianta 5 stele!
Munchen-ul este minunat, seamãnã cu Londra, cosmopolit, viu, interesant, o combinatie interesantã, constructii vechi si noi, amestecate intr-un cocktail senzational.
Sunt câteva locuri pe care nu le puteti rata, cum ar fi Primãria. Când am vãzut pentru prima oarã aceastã clãdire, am crezut cã e o mare prãjiturã cu glazura. Este o clãdire incredibilã, ca un castel, construitã acum câteva sute de ani.
În zona primãriei este o zonã pietonalã unde se organizeazã Oktoberfest, o sãrbãtoare deja arhicunoscutã, însã din pacate pentru noi, am ajuns mult mai târziu si nu am mai apucat acest eveniment cu cârnati ši bere.
Revenind la încercarea mea disperatã de a-l gãsi pe Dave am ajuns la Olympia Halle, locul unde s-a tinut MTV EMA, încercând sã intru, ceea ce nu s-a întâmplat, din pãcate.
Olympia Halle face parte din complexul olimpic unde s-a tinut una dintre cele mai sângeroase olimpiade, poveste tristã, pe care cu siguranta ati auzit-o deja.
În parcul olimpic se aflã si celebrul Olympiaturm unde se aflã si un muzeu al rockului.
Pentru bãietii iubitori de fotbal recomandarea mea este Allianz Arena, o minunãtie de stadion, ca o farfurie zburatoare, luminatã în fiecare seara altfel, fãrã îndoialã unul dintre locurile pe care vã rog sã nu le ratati.
Si pe lângã asta, cireasa de pe tort este muzeul si sediul BMW, o constructie futuristã care vã va impresiona cu sigurantã.
Pentru fete shopping...da! mult shopping, branduri renumite la preturi mult mai bune decât la noi, iar pentru romantice un parc minunat, parcul englez din Munchen, unde m-am plimbat într-una dintre cele mai frumoase dimineti din viata mea.
Liniste, culorile toamnei, soarele mângâia copacii, o nebunie curatã, un parc asemãnãtor lui Hyde Park din Londra. Poate de aici i se trage si numele.
Dacã vreti sã aveti o excursie completã, o dimineatã rezervati-o pentru o plimbare de mânã cu jumãtatea sau cu prietenii, sau chiar singur, fiindcã oricum, sufletul si mintea vã vor multumi pentru darul pe care li-l oferiti.
Pentru mine, Munchen-ul ocupã acum un loc special în sufletul meu si m-as întoarce cu drag, dacã alte locuri minunate nu m-ar astepta. Pe voi însã, cei care nu l-ati vãzut, vã sfãtuiesc sã nu-l ratati.
Pe Dave Gahan l-am ratat la mustatã, am plecat cu câteva ore înainte de a ajunge el, ti asta dupã ce Andrei s-a chinuit cu greu sã mã convingã sã rãmân, stiind cât îmi doream sã-l vãd.
Dar rãmân cu speranta cã ne vom intilni cu siguranta într-o zi, el fiind unul dintre cei mai interesante personaje din istoria muzicii. Oricum nu cred cã vã imaginati cât de trist a fost când Andrei m-a sunat si mi-a zis: "Stii lângã mine la bar stã Dave Gahan!
Din aceastã experientã nu pot sã vã spun decât cã dacã vã doriti ceva foarte mult, nu renuntati sã vã doriti - mai devreme sau mai târziu, se va implini.
Astept povestile voastre despre cãlãtoriile pe care le-ati fãcut si ce au schimbat ele în viata voastrã, apucati-vã de scris si sa ne bucuram impreuna de experientele traite.
Cafeaua de nota 8...am baut cappucino, favoritul meu, unul destul de bun cu crema de lapte excelenta!
publicat in 2007

text: Silvia