marți, 12 iulie 2011

Wonderful Copenhaga!







Incep sa cred ca legatura mea cu lumea cafelei este mai strinsa si mai spirituala decit mi-am inchipuit!
In jurul cafelei si al povestilor despre ea am primit cadou si citeva calatorii minunate, una dintre ele este in Copenhaga!
Anul acesta in Copenhaga a avut loc cea mai interesanta  expozitie despre cafea si tot ce tine de asta :Wonderful Coffee – Copenhaga 2008!
Am planuit aceasta calatorie cu un prieten bun, care pot sa spun ca este primul meu profesor in ale cafelei, care m-a facut sa descopar povestile, gusturile si aromele cafelei si sa iubesc asta, asa cum o face el!
Am plecat dintr-un Bucuresti in care erau  “1500” de grade la umbra cu speranta ca vom da peste ceva mai putina caldura si vom putea savura calatoria noastra, lucru care din fericire s-a si intimplat.
Danemarca este spectaculoasa inca dinainte sa aterizezi, pe hubloul avionului am zarit niste turbine eoliene,( sa ma scuze specialisti, asta am gasit pe net),  rasar din mare, ca niste rachete…interesante si mai ales ecologice!
Primul contact cu Copenhaga a fost locul unde s-a tinut expozitia si anume fostele grajduri regale, care nu va puteti imagina cum au fost intretinute si cum au reusit sa le transforme intr-un loc modern, util, dar in acelsai timp pline de istorie.
Fiindca toti sintem bautori de cafea de calitate, am cautat o cafenea care sa ne satisfaca tuturor gusturile si am gasit cea mai haioasa si originala cafenea pe care am vazut-o pina acum “ Amuse Bouch”, unde am combinat asa cum fac localnici berea cu cafeaua.
Pe spatiile dedicate in mod normal meselor si scaunelor se aflau niste perne imense portocalii, care erau asezate direct pe ciment, unde am stat tolaniti si ne-am amuzat copios, de descoperire!
Ne-am cunoscut cu proproietarul pernelor si asa am descoperit ca le putem comanda prin internet, daca vreunul din noi se incumeta sa faca asa ceva la Bucuresti!
Pentru “Mica Sirena” am facut un adevarat tur de forta al orasului, cautind-o!
Intr-un final, dupa ce am trecut pe linga teatrul regal, opera  si navele acostate, dupa ce am traversat poduri si podete, intr-un final spre seara am intilnit-o.
 “Mica Sirena” care intr-adevar ….e “mica”, sincer mi-am zis ca daca nu ne uitam atent am fi trecut pe linga ea, insa intotdeauna un grup de turisti asiatici pot salva situatia!
Copengaha, un oras ca o simbata dimineata, linistit, cu oameni relaxati, care fac mult sport si totodata ecologie, merg foarte multi pe bicicleta, si din fericire chiar reusesc sa se inteleaga cu soferii din trafic.
Am gasit mai usor un loc de inchiriat bicicleta, decit unul de inchiriat masini.
Printre toate experientele avute, am vazut si citeva meciuri de fotbal, impreuna cu comunitatea turceasca din zona si am vazut cu poate exploda un oras linistit si calm, atunci cind cistiga Turcia.
Expozitia ne-a consumat destul timp, cit sa nu apucam sa mergem la muzee sau la concert…Radio Head si chiar am fost chiar surprinsa sa descopar o multime de concerte, toate sold out.
Dupa cum stiti nu-mi place sa va povestesc despre statui celebre si muzee cunoscute, fiindca pt. mine o calatorie intr-un oras nou inseamna mai mult de-atit!
De fiecare data cind merg intr-un loc nou imi place sa privesc oamenii la ei acasa, pentru mine asta e calatoria si experienta prima data, dupa care vine restul!
De aceea va sfatuiesc sa calatoriti cu inima si mintea deschisa, fiecare calatorie poate insemna un mesaj, care poate schimba ceva esential in voi, daca sinteti atenti!
Pina data vitioare va doresc calatorii si experiente minunate!


publicat in 2008