sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Sibiu sau despre cum m-am chinuit cu doua cesti de cappuccino!partea a doua

Dupa ce am scris primul material despre chinul meu cu un cappuccino in Sibiu, prietenii mei au zis ca am fost destul de rautacioasa in privinta locatiei si descrierii.
Am revazut textul si m-am gindit ca as fi putut fi mult mai aspra, insa m-am abtinut, cu greu cei drept.
Pentru mine cafeaua insemna multa pasiune si placerea de ai face pe ceilalti sa aiba momente frumoase si dimineti reusite.
Nu mi se pare frumos, din partea unora sa trateze acest lucru atit de personal, cu atita superficialitate.
Totul tine de alegeri, sint constienta ca e greu sa gasesti un job, dar daca tot ai ales sa mergi intr-un loc sa lucrezi, ce-ar fi sa tratezi acel loc, ca si cum ar fi al tau, ca si cum tu ar trebui sa primesti cafeaua aia, ca si cum tu ai vrea sa primesti zimbetul acela, ca si  cum tu...ai putea fi oricind in locul meu.
Partea a doua a povestirii mele, din fericire, nu este atit de tragica, asta si pentru ca ieri, am baut un cappuccino cu prietenii mei, din acela care te face sa nu te mai opresti si sa devii dependent, obsedat...glumesc.
Dupa ce am plecat de la Leonidas Cafe, cu nemultumirea si tristetea totala, ca mi-am inceput atit de trist dimineata, am fost sa mincam intr-un restaurant "Intim'" se numeste, nu e ceva cu pretentii, dar mincarea a fost buna, o doamna draguta ne-a servit mic dejun, desi ora trecuse demult.
Mi-a placut modul de servire, locul si mincarea, preturile au fost decente, deci daca ajungeti in Sibiu, nu ocoliti localul, este in Piata Mare.
Intotdeauna dupa un mic dejun asa copios evident ca e loc de alta cafea, asa ca mi-am luat iubitul de o "toarta "si l-am tirit prin alte locuri, poate vom reusi sa gasim ceva decent.
Asa am ajuns la Lili"s cafe.
Locul foarte dragut, intim, cu citeva mese de tineri galagiosi la cafea, am zis gata aici e de noi.
Pe perete trona un ceas cu Hausbrandt, un brand de cafea italian,  http://www.hausbrandt.com, unul din cele mai renumite si cu o cafea de calitate.
Am presupus ca asta vom servi, asa ca am fost si mai multumita.


Pe bar trona o Elektra - http://www.elektrasrl.com/belle_epoque.php - superba!
Mi-am ales un loc retras linga geam... evident si zimbeam multumita, ca in sfirsit voi bea cappuccino -ul mult visat.
Momentul adevarului a fost trist, iubitul meu a primit un espresso dublu, intr-o caesca de cappuccino (nu pricep de ce toti lucratorii din cafenele, presupun ca ne dorim mult espresso) si eu un cappuccino, un pic mai bun decit cel de la Leonidas Cafe, dar departe de ce ar fi trebuit sa fie.
La Lili"s mi-a placut desingul cafenelei, minunatia de Elektra, atmosfera si domnisoara care a preparat cafelele, care nu s-a uitat urit la mine, cind am intrebat-o extaziata, daca cu adevarat va lucra la acel aparat si care chiar daca nu a preparat cele mai bune cafele, a avut o atitudine prietenoasa si a zimbit, cind ni le-a servit.
Recomandarea mea este un training de barista  pentru domnisoara, care poate fi un bun barista pentru Sibiu, training care nu dureaza mult si care ar ridica mult calitatea produselor servite.
Locul este de vazut...aveau si ceai si vin fiert,daca nu vreti sa beti cafea!
V-am pupat pina data viitoare!